Рідним полеглого Героя вручили державну нагороду

серпня 02 / 2024
РІДНИМ ПОЛЕГЛОГО ГЕРОЯ МИКОЛИ САСИНА ВРУЧИЛИ ДЕРЖАВНУ НАГОРОДУ

Указом Президента України, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, прикордонника Миколу Сасина посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Миколу Миколайовича також нагороджено державною відзнакою «За оборону України». Воїн загинув 27 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку.

Микола Миколайович Сасин народився 28 березня 1973 року у селі Тарасівка, що на Закарпатті. Після завершення навчання він два десятки років пропрацював в органах системи МВС України, після чого вийшов на пенсію.

З початком повномасштабного вторгнення росіян Микола Сасин був мобілізований до Чопського прикордонного загону. Він двічі вирушав у складі бойових підрозділів на схід України, аби захищати рідну країну від ворога. При цьому завжди проявляв відвагу, рішучість та наполегливість.

В одному з боїв, під час масованого артилерійського обстрілу, головний сержант Микола Сасин отримав важкі поранення, не сумісні з життям. Поховали Героя на Алеї Слави у місті Ужгород.

Нагороди вдові та дітям захисника України Миколи Сасина вручив виконуючий обов’язки заступника начальника Чопського прикордонного загону з персоналу Сергій Саранча. Офіцер також вручив рідним воїна погони з черговим військовим званням прикордонника, якому, відповідно до наказу Голови Державної прикордонної служби України, посмертно присвоєно звання штаб-сержанта.

🕯️ Світла пам’ять та вічна слава Герою!🇺🇦
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар