Роботодавці можуть отримати від держави компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

липня 24 / 2024


📌 Роботодавці можуть отримати від держави компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Такою можливістю скористалося Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна група «ІНТЕРПІДРЯД»», яке є підрядником на об'єктах будівництва в Закарпатській області, що мають критичне значення для регіону.

Засновники підприємства, які самі стали вимушено переміщеними особами з міста Маріуполь та на власному досвіді відчули тягар військової агресії РФ, відкриті до працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та людей з інвалідністю. Окрім всього, підприємство займається благодійністю, надаючи фінансову допомогу та необхідне обладнання громадським і релігійним організаціям.

Під час працевлаштування одного з робітників, що має інвалідність, підприємство звернулося до Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості і йому компенсували витрати на облаштування робочого місця для цієї особи. Для новоприйнятого працівника створено зручні умови праці для комфортної роботи в офісі.
📝 Для отримання компенсації роботодавець повинен протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю подати до центру зайнятості за місцем провадження своєї діяльності в паперовій або електронній формі, або через портал Дія заяву та копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю, придбання ним допоміжних засобів для облаштування робочого місця та підтвердження відомостей про осіб з інвалідністю.
Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймається регіональним центром зайнятості протягом 10 робочих днів з дня подання документів та оформляється відповідним наказом. Інформацію про прийняте рішення центр зайнятості надсилає роботодавцю протягом трьох робочих днів з дати його прийняття.
Компенсація виплачується роботодавцю протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації на його банківський рахунок, зазначений у заяві.
Детальніше ознайомитись з Порядком можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/893-2023-%D0%BF#Text
🔔 Наш Telegram-канал https://t.me/Pidtrumka_DCZ_Zakarpattja.
📢 Роботодавці мають можливість самостійно розміщувати вакансії на сайті Державної служби зайнятості: https://www.dcz.gov.ua/ та в Telegram-каналі Робота зараз: Державна служба зайнятості.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар