Зустріч з представниками ГО «Партнерство Німеччина -Україна/Молдова»: енергетика, реабілітація та налагодження співпраці

липня 02 / 2024

Енергетична безпека Закарпаття, будівництво реабілітаційного центру в Ужгороді та партнерство Закарпаття та громад нашого краю з німецькими федеральними землями та містами – питання, які обговорювали сьогодні перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета та заступник голови ОВА Василь Іванчо під час зустрічі з представниками громадської організації «Партнерство Німеччина -Україна/Молдова».
👉 За останні 2 роки до Закарпаття релоковано понад 400 підприємств – які переїхали, перевезли устаткування, персонал та змогли відновити свою роботу. Внаслідок цього суттєво зросли відрахування до місцевих бюджетів, постійно створюються нові робочі місця. Щоб у цей складний час й надалі розвиватися, бізнес готовий за власний кошт забезпечувати себе альтернативними джерелами енергії – зокрема, газовими генераторами. Такі пристрої виробляються у Німеччині і користуються чималим попитом. Представники німецької делегації могли би посприяти у максимально швидкому постачанні цих перетворювачів до Закарпаття, адже це питання пріоритетної важливості.

☝️ Андрій Шекета також поінформував німецьких гостей про зацікавленість як Закарпаття в цілому, так і окремих територіальних громад краю, налагодити тісну співпрацю із федеральними землями та містами Німеччини. Це б дозволило активізувати культурні, спортивні, бізнесові, наукові зв’язки.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар