Закарпатські діти оздоровлюються у Литві

червня 26 / 2024
Закарпатські діти оздоровлюються у Литві

🇺🇦🇱🇹 У литовському місті Качергіне запрацював спеціальний міжнародний дитячий табір для українських дітей, батьки яких воюють на фронті. Цьогоріч у таборі беруть участь 17 дітей віком від 9 до 15 років, їх супроводжують двоє вчителів.
☝️ За словами начальниці табору Ауріки Лаурінайтієне, на дітей чекає цікава та насичена програма: різноманітні творчі майстер-класи, екскурсії найкрасивішими місцями Литви та Каунаського краю – Тракус, Вільнюс, Каунас, Раудондварис, Запишкіс. «Діти дуже допитливі та сміливі, - відзначає Ауріка Лаурінайтієне. - Їм все цікаво, вони ставлять багато запитань і захоплюються нашою країною. Щоб потрапити сюди, вони пішки перетнули українсько-словацький кордон, а потім їх чекала ще 16-годинна подорож автобусом. Ми сподіваємося виправдати їхні сподівання, і вони повернуться додому з найкращими емоціями та спогадами про Литву».
👌 Традиційно із українськими дітьми зустрівся мер Каунаського району Валеріус Макунас. Саме йому належить ідея створення міжнародного табору. Муніципалітет Каунаського району з 2015 року співпрацює із Закарпатською областю. «Наша співпраця із Закарпатською областю багатогранна: ми знайомимося з культурою та традиціями один одного, коли потрібно, підтримуємо і з 2017 року запрошуємо дітей відпочити та пізнати наш край саме тут, на мальовничій природі Качергіне, – сказав Валеріус Макунас. - Ми раді дати цим дітям можливість хоча б на деякий час забути про жахи війни та отримати гарний досвід літнього табору».
💙💛 «Дуже гарно зустріла нас Литва, - відзначила Оксана Луцович, фахівець Департаменту освіти і науки Закарпатської ОВА, що супроводжує за кордоном дітей. – Надзвичайно теплий прийом отримали від мера Каунаського району Валеріяса Макунаса. Почули чимало теплих слів на адресу України та побажань. Вдячні литовцям за дуже насичену та цікаву програму відпочинку для дітей».
☝️ Цьогоріч спеціальний міжнародний дитячий табір для українських дітей табір триватиме з 23 червня до 30 червня.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар