Прикордонники долучилися до форуму «Шлях гідності: боротьба за права людини», який відбувся днями у місті Ужгород

червня 18 / 2024
ПРИКОРДОННИКИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ФОРУМІ З ПРАВ ЛЮДИНИ

Прикордонники Західного регіонального управління, Чопського та Мукачівського загонів долучилися до форуму «Шлях гідності: боротьба за права людини», який відбувся днями у місті Ужгород.

Учасники заходу - міжнародні партнери, народні депутати України, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів та військових формувань, представники міжнародних та українських правозахисних громадських організацій, журналісти, адвокати і науковці – обговорювали питання додержання прав людини в Україні та регіоні. Зокрема, йшлося про соціальний захист та права військовослужбовців та ветеранів війни. Також говорили про забезпечення прав затриманих, а також внутрішньо переміщених осіб, дітей, людей похилого віку, представників нацменшин тощо.
Учасники форуму дискутували на тему реалізації Обласного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» та стан запровадження резолюції на місцевому рівні.

До вітального слова у режимі онлайн звернувся Омбудсман України – Дмитро Лубінець. Також було представлено Щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання прав і свобод людини і громадянина у 2023 році.

На форумі прикордонники представляли відомство, яке забезпечує реалізацію єдиної державної політики, спрямованої на досягнення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії дискримінації за ознакою статті.

Державна прикордонна служба України – прозора організація, яка відкрита для взаємодії та діалогу з громадськістю, експертною спільнотою, а також із усіма зацікавленими сторонами.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар