В Ужгороді відбувся Форум «Шлях гідності: Боротьба за права людини»

червня 14 / 2024

✍️Кожне 5 звернення до омбудсмана України надходить від родин військовослужбовців, кожне 10 - від ВПО. Про це йдеться у Щорічній доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році.
Сьогодні, 14 червня, в Ужгороді, під час форуму «Шлях гідності: боротьба за права людини» доповідь на цю тему у режимі онлайн презентував Омбудсман України Дмитро Лубінець.
✍️Наголошувалося, що упродовж 2023 року до України з російського полону повернуто 991 військовослужбовця, усього з лютого 2022 року – 2598.
Понад 6 млн громадян України покинули країну, з них: 4 млн 240 тисяч отримали тимчасовий захист в ЄС. За даними державного порталу «Діти війни» депортовано до рф або примусово переміщено на тимчасово окуповані території понад 19 тисяч дітей.
📝 За минулий рік структурні підрозділи з секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснили понад 3000 моніторингових візитів, за результатами яких направили понад 10 тисяч рекомендацій органам державної влади.
☝️ Здійснюється моніторинг умов перебування внутрішньо переселених українців. Зокрема, Закарпаття отримало позитивну оцінку щодо напрямку цієї роботи.
Участь у заході узяв в. п. голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук та, насамперед, подякував представникам закордонних місій, які підтримують українців у боротьбі з агресором за право жити у вільній, демократичній країні. Він висловив вдячність за різнобічну допомогу, зокрема в організації житла на території області для переселенців. Подякував керівникам закладів охорони здоров’я, освіти, культури, соціальної сфери за підтримку цієї категорії громадян. 🤝
«Щодня права українців порушуються через повномасштабне вторгнення. Нині ми боремося за збереження життя кожної людини. Обласна рада – місце, куди люди звертаються за допомогою, і депутатський корпус максимально сприяє їм у вирішенні життєвих питань. Кожен закарпатець із початку війни намагається допомогти один одному, бере участь в організації прихистку ВПО, сприяє воїнам, підтримує сімʼї військовослужбовців», - зазначив посадовець обласної ради Vasil Dem'yanchuk та висловив сподівання, що після Перемоги, права українців будуть відновлені сповна.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар