Закарпаття та Люблінське воєводство поглиблюватимуть співпрацю

червня 13 / 2024

В рамках Конгресу Ініціативи Тримор'я, що відбувається в польському місті Люблін голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та керуюча справами зустрілися із Маршалком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та депутатом сеймику Люблінського воєводства Збігневом Войцеховським.
🤝 Роман Сарай подякував Ярославу Ставярському та Збігневу Войцеховському за надану Закарпаттю гуманітарну допомогу Люблінським воєводством. Зокрема, за вкрай необхідне закарпатським лікарням медичне обладнання. А ще – за надіслану карету швидкої медичної допомоги, яка слугуватиме українським військовим на Сході нашої держави.
☝️ Під час зустрічі обговорили питання продовження співпраці в рамках підписаної угоди між Закарпатською обласною радою та Люблінським воєводством. Акцентували увагу на залученні інвестицій у проєкт будівництва реабілітаційного центру «4.5.0 Recovery Center», забезпеченні його сучасним медичним обладнанням та підготовці реабілітологів.
👉 Також під час розмови дійшли до згоди з керівником Люблінського воєводства щодо необхідності поглиблення співпраці на рівні польських повітів та гмін та закарпатських місцевих громад. Така плідна взаємодія повинна перейти у спільні грантові проєкти, які можна буде подавати на конкурс програм транскордонного співробітництва Польща-Україна. До речі, майбутній конкурс буде оголошено у пріоритеті інституційної співпраці й для багатьох громад це може стати стимулом для налагодження гарних відносин із польськими партнерами і можливістю отримати грантові кошти.
👌 Користуючись нагодою, Роман Сарай запросив Маршалка Люблінського воєводства Ярослава Ставярського найближчим часом відвідати Закарпаття. На думку голови Закарпатської обласної ради, цей візит стане ще одним кроком у становленні дружніх стосунків між нашими регіонами.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар