ДПСУ пропонує військову службу за контрактом

червня 07 / 2024
ДПСУ пропонує військову службу за контрактом 🫡🇺🇦
Умови й переваги, актуальні вакансії в лавах прикордонників презентували на брифінгу в обласній військовій адміністрації.

📍Заступник начальника відділу комплектування Мукачівського прикордонного загону Сергій Мохоньок розповів про етапи добору на службу за контрактом.

👉 Спершу кандидат повинен пройти інформаційну бесіду та професійно-психологічний відбір зі штатним психологом. Потім він має зібрати пакет необхідних документів і медичних довідок, пройти військово-лікарську комісію в будь-якому клінічному центрі або шпиталі ДПСУ. Наступний етап – перевірка фізичної підготовленості кандидата. Після цього відбувається підписання контракту.

✔️ Сергій Мохоньок зазначив, що кандидат може підписати контракт на термін від 3 років або до закінчення воєнного стану. Натомість громадяни віком від 18 до 25 років, які вступають на військову службу за контрактом, а також кандидати на посади медичних працівників і психологів підписують контракт на 1 рік. При цьому перші пів року кандидат проходить службу за місцем проживання.

💁🏻‍♀️ Роботу пропонують громадянам, які виявили бажання проходити службу в ДПСУ, а також для забезпечення охорони державного кордону та охорони державного кордону в пунктах пропуску. Шукають дисциплінованих і вмотивованих, підкреслила офіцерка відділення проходження служби особовим складом відділу кадрів Чопського прикордонного загону Анжела Рижкова.

За її словами, військовослужбовцям за контрактом гарантують повний соціальний пакет, стабільне грошове, продовольче та речове забезпечення, а також можливість навчатися й підвищувати свою кваліфікацію у вишах Держприкордонслужби та системи МВС.

🔍 Актуальними для проходження військової служби за контрактом у лавах прикордонних загонів, які функціонують у межах Закарпаття, зараз є вакансії оператора БпЛА, фельдшера, перекладача, інструктора кінологічного відділення, кухаря, водія та інші.

🙌 Більше вакантних посад можна знайти на офіційному сайті ДПСУ, у відділах комплектування, а також на сайтах з пошуку роботи. У нашій області такий відділ працює в Мукачеві, однак процедуру добору тут проводять для обох прикордонних загонів.

Своєю чергою заступник начальника відділу прикордонної служби (тип С) Чопського прикордонного загону майор Андрій Олійник розповів про специфіку та комплектування відділу. Пройти службу тут можуть громадяни віком від 18 до 45 років, які мають відмінне здоров’я і хорошу фізичну підготовку.

Окрім «буденних» службових завдань, відділ прикордонної служби (тип С) здійснює підтримку відділів прикордонної служби, оперативно-розшукових підрозділів, системне нарощування зусиль на більш активних напрямках протиправної діяльності, реалізацію випереджувальної інформації, припинення діяльності злочинних угруповань, охорону, конвоювання затриманих осіб, особливо небезпечних злочинців, бере участь у ліквідації наслідків катастроф, стихійних лих тощо.

💬 «Крім державних соціальних гарантій і грошового забезпечення, гарантуємо якісне навчання – як у системі ДПСУ, так і за кордоном. Є достатньо часу на заняття фізичною підготовкою, головне – це бажання», – резюмував майор Андрій Олійник.

Відеозапис брифінгу можна переглянути за посиланням: http://surl.li/uhtdi.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар