Про протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми говорили на Закарпатті

червня 06 / 2024
✍️Провів чергове засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

☝️Потужним сигналом для нашого краю стало те, що до нього долучилася правозахисниця, науковиця, політикиня, Урядова уповноважена з питань гендерної рівності Секретаріату Кабінету Міністрів України Катерини Левченко. Її візит підкреслив важливість того, що робить Закарпаття у напрямку забезпечення прав жінок, та засвідчив успіх реалізації Обласного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період 2025 року.

✅Будь-яка політика реалізовується спершу на місцях. І питання гендерної рівності – не виняток. За останні кілька років у нашій країні загалом і області зокрема багато позицій переосмислено. Перший приклад, який приходить на думку, депутатський корпус обласної ради: у цій каденції значно більше жінок-депутаток, ніж у попередній.

📌Крім того, активність та свідомість виявляють територіальні громади. Так, вже 4 з них затвердили місцевий дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325: Камʼянська, Ставненська, Жденіівська та Довжанська. Ще у 2 він на стадії затвердження: в Іршавській та Королівській.

❗️Закарпаття – єдине в Україні, де відповідний план дій має фінансове забезпечення із обласного бюджету. Завдяки цьому у донорів, громадських організацій є розуміння, що це питання для нас важливе, отже і вони активніше фінансують регіональні проєкти та ініціативи. Так, торік вдалося залучити понад 3 млн 300 тис. грн. від міжнародних партнерів для проведення відповідних заходів, навчань тощо.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар