Закарпатська обласна лікарня співпрацюватиме із Люблінською спеціалізованою лікарнею

червня 06 / 2024
Закарпатська обласна лікарня співпрацюватиме із Люблінською спеціалізованою лікарнею 👨‍⚕️🚑🏥

🤝 Сьогодні відбулося підписання угоди про співпрацю між двома медичними закладами регіонального рівня - Регіональної спеціалізованої лікарні ім. Стефана Кардинала Вишинськего, м. Люблін, та Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака.
Керівники медичних закладів Юрій Яцина та Пйотр Матей скріпили своїми підписами угоду.

Співпраця впроваджуватиметься у рамках проекту польсько-українського транскордонного співробітництва між двома медичними закладами, який який стартував 1 червня 2024 року.👩‍⚕️👨‍⚕️

🤝 Проект триватиме 18 місяців і фінансуватиметься з коштів наданого гранту ЄС, який покриє 90% потреби бюджету проекту. Понад 2 млн євро - кошти проєкту. Бюджет українського партнера: 1 422 400 євро


Основна мета - впровадження й удосконалення сучасних діагностичних та терапевтичних методів у двох лікарнях регіонального рівня, приділяючи особливу увагу серцево-судинним захворюванням, нейрохірургічним втручанням, бойовим травмам, для досягнення більшої ефективності та якості в процесі діагностики й лікування.

Проект CROSSDIAM скерований на вирішення питання покращення спеціалізованого медичного обслуговування, розширюючи базу лікування серцево-судинних захворювань, а також захворювань, що потребують нейрохірургічного лікування, зокрема постраждалих у військових конфліктах.

Обидві лікарні придбають ангіографічні візуалізаційні системи ( вартість понад 800 тисяч євро) для здійснення гібридних серцево-судинних операцій.
Крім того, лікарня ім. А. Новака придбає великий набір нового обладнання для діагностичної лабораторії, на що заплановано витратити більше 400 тис. євро коштів гранту.

Присутній на заході заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук подякував усім причетним до впровадження проєкту, польським партнерам за допомогу та підтримку у надскладний для України час та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю між медичними закладами.
Зі свого боку директор Обласної лікарні Юрій Яцина окреслив алгоритм реалізації проєкту, його фінансування та очікувані результати. Він наголосив, що за період із 2022 по 2023 роки лікарнею ім. А.Новака надано лікування 3203 постраждалим від війни.🤝👩‍⚕️👨‍⚕️
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар