Чеські благодійники продовжують підтримувати переселенців, які знайшли прихисток у Закарпатті

червня 05 / 2024
🇺🇦🇨🇿 Чеські благодійники продовжують підтримувати переселенців, які знайшли прихисток у Закарпатті

Триває співпраця обласної ради із чеськими партнерами, зокрема благодійним фондом «Карітас» Чеської Республіки.
Днями заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук провів робочу зустріч із Головою Олмоуцького гуманітарного відділення «Карітас» Мартином Замазал, Якубом Лічка, Генеральним Секретарем «Карітас» Чеської Республіки в Україні та керівником Західного офісу Фонду Наталією Мацьковою.

👷‍♂️🏘️ У ході зустрічі відвідали об’єкти, де реалізуються спільні проєкти. Наразі за кошти благодійників проводяться ремонтні роботи у 4-х поверховій будівлі гуртожитку комунального закладу «Берегівський професійний ліцей сфери послуг», де до кінця року планується поселити 200 переселених українців. Також відвідали будівництво модульного містечка у Нересницькій територіальній громаді, що на Тячівщині. Тут уже змонтовано 10 будиночків, на завершальному етапі - благоустрій території, вирішується питання встановлення системи водопостачання та водовідведення.

🤝 Сторони узгодили подальшу співпрацю на поточний рік, обговорили нові ініціативи, націлені на розвиток громад краю та підтримку українців, які знайшли прихисток у Закарпатті.
Відтак чеські друзі відвідали інші локації, де у побудованих будиночках уже проживають ВПО.
Нагадаємо, за кошти БФ «Карітас» збудовано 33 модульні будинки в Сваляві, Мукачеві та Середньому, відремонтовано приміщення гуртожитків у Свалявському будівельному ліцеї та Академії культури та мистецтва.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар