Державна служба зайнятості долучилася до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії для населення

червня 04 / 2024


Державна служба зайнятості долучилася до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії для населення #КібербезпекаФінансів.
Організатори проєкту: Національний банк України https://www.facebook.com/NationalBankOfUkraine спільно з Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України https://www.facebook.com/dsszzi за підтримки Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».

Її мета – покращити обізнаність громадян про платіжну безпеку та сформувати навички із захисту фінансових даних у віртуальному просторі, адже наразі бойові дії тривають не лише на полі бою, а й у кіберпросторі, зокрема - спостерігається збільшення проявів кібершахрайства та кіберзлочинності.

Поліпшення знань та навичок громадян у цій сфері дасть їм можливість обачніше користуватися безготівковими розрахунками та уберегтися від шахрайських схем і пасток у віртуальному просторі.

У межах кампанії Національний банк запускає спеціальну вебсторінку (лендинг) "Кібербезпека фінансів" із детальною інформацією про кампанію та правила поведінки у віртуальному просторі https://promo.bank.gov.ua/payment-security/

Під час кампанії споживачі фінансових послуг дізнаються про базові елементи кібербезпеки щодо таких питань:
• як захистити свої облікові записи, комп’ютери, смартфони та інші пристрої від зовнішнього втручання;
• як створювати складні та унікальні паролі;
• як налаштовувати багатофакторну автентифікацію;
• як перевіряти сайти, на яких користувачі вводять свої платіжні дані та файли, мобільні застосунки та інші програми перед завантаженням;
• як правильно використовувати публічну й домашню Wi-Fi-мережі;
• як дбати про програмне забезпечення на власних пристроях та про інші правила безпечної поведінки у віртуальному просторі.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар