Міжнародний форум волонтерів пройшов на Закарпатті (відео)

травня 21 / 2024


Про важливу роль волонтерів у забезпеченні відсічі ворогу говорили під час міжнародного волонтерського форуму в УжНУ. Українці вкотре показали, згуртованість та ефективність діяльності волонтерських рухів та організацій, як в Україні, так і за їх межами. Проте і не без проблем. Як і в 2014 році, так і під час повномасштабного вторгнення, волонтери активно допомагають фронту: від харчів, ліків, одягу, амуніції до техніки та зброї.

А також – підтримка поранених та біженців. А ще важлива місія волонтеріату – поширення правдивої інформації про війну усьому світу та зверненні до міжнародної спільноти про необхідність допомоги України. Як наслідок, держава має підтримку європейської спільноти. Активна з перших днів повномасштабного вторгнення Словаччина. Допомагають українцям й інші сусідні країни.

Серед них Угорщина. Мова про фінансову підтримку, гуманітарну місію та безпосередньо прийом біженців. Мета заходу не тільки обговорити внесок волонтерських організацій України та ЄС у захист країни після початку повномасштабного вторгнення, а ще спланувати співпрацю на майбутнє.

У програмі міжнародного форуму волонтерів – тематичні виступи та дискусії за круглим столом, презентація документального фільму про діяльність волонтерських організацій України та ЄС з підтримки нашої держави під час війни, обмін досвідом, обговорення нинішніх потреб та проблем українців і план дій на майбутнє.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар