Патріотична гра «Сокіл Джура»: Військовий вишкіл (відео)

травня 18 / 2024



Сильні, вмотивовані, з хорошим настроєм та готові перемагати – близько 200 учасників з 22 роїв брали участь у патріотичній грі «Сокіл Джура». Масштабні змагання у Виноградівській ТГ відбулися вже вдруге. З метою патріотичного виховання молоді, впровадження культури здорового способу життя, загартовування душі та тіла, та головне аби продемонструвати юним хлопцям та дівчатам як важко нашим захисникам дається перемога для учнів з закладів освіти провели вишкіл. Захід проходив на базі Буківського закладу загальної середньої освіти.

Впродовж 2 тижнів вдалося підготувати майданчик, створити належні умови для проведення гри та забезпечити молодь всім необхідним для комфортного перебування. Надавали першу домедичну допомогу, долали смугу перешкод, вчилися орієнтуватися на відкритій місцевості та навіть керували дронами – справжні юні українці демонстрували свої знання та вміння працювати у команді. Про дрони та їхню роль з учасниками гри поділився Арнольд Кондор. Він презентували дітям і викладачам не лише коптери, а й інженерні розробки Технічної платформи”Ідея”.

До проведення гри долучили і працівників безпекових служб – надзвичайники, поліцейські та військовослужбовці допомогли учасникам сповна зануритися у атмосфери військової гри . Таборування, а також відчуття відповідальності за результат команди , на додачу ще й польові умови допомогли роям злагоджено працювати та відчути атмосферу справжніх військових змагань. Пройшли справжній вишкіл.

За короткий час школярі змогли продемонструвати свої лідерські якості, виховати у собі мужність, хоробрість та загартувати тіло та душу. Долучилися і до благодійності, під час гри тривала акція з розфарбовування шоперів, що стали патріотичним лотом. Учасники зображали свої особливі малюнки. На завершення, на школярів чекав показ фільму під відкритим небом. Для перегляду обрали стрічку «Незламні» про героїв УПА, аби вкотре продемонструвати молоді приклад незламного українського духу, стійкості переконань та невтомної боротьби за незалежність українців впродовж століть. «Незламні» — короткометражний художній історико-документальний фільм режисера о.Михайла Греділя, знятий на основі реальних подій про напад на пошту в Городку 1932 року.

Стрічка розповідає про експропріаційний акт, здійснений членами ОУН 30 листопада 1932 в місті Городок. Перемогу у цьогорічній грі здобув рій “Незламні”, Виноградівської гімназія, срібло дісталося рою “Кракен”, Великокопанської ЗОШ І-ІІІ ст., а бронзу до Виноградівської ЗОШ І-ІІІ стповезе рій “Соколи”. Серед старшої вікової категорії – 1 місце здобули “Хоробрі серця”, Виноградівської гімназії, 2 місце – “Егрешські пискурі”Олешницької ЗОШ І-ІІІ ст , 3 місце здобули рій “Незламні”, Буківської ЗОШ І-ІІІ ст. Хоча гра « Сокіл Джура» – це змагання, проте три дні у таборі згуртували молодь, подарували їм незабутні емоції та теплі спогади. Вони співали пісні, готували та зуміли стати однією великою родино. Єдність – саме те, що щодня демонструють воїни на полі бою, волонтери та звичайні українці у тилу.
[media=https://youtu.be/Ik9AT7i]
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар