Впровадження антикорупційної політики перед вступом до ЄС

травня 15 / 2024


🇪🇺🤝Впровадження антикорупційної політики перед вступом до ЄС: ексочільник польської митниці поділився досвідом з українськими колегами

Для ефективної та раціональної імплементації положень антикорупційної стратегії, яка базується на рекомендаціях міжнародних партнерів, національних потребах та досвіді провідних країн, Держмитслужба продовжує практичні консультації з представниками країн, що вже пройшли шлях до членства в ЄС. Ця інформація дозволить удосконалити інструменти антикорупційної політики та уникнути зайвих, водночас неефективних кроків під час її впровадження.

✅ Так, сьогодні за сприяння Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами (EU4PFM), яка протягом останніх років є надійним партнером Держмитслужби у намірах приєднатися до Європейського Союзу, виступив та представив напрацювання польської митниці пан Яцек Капіца, який очолював Митну службу РП понад 10 років.

💬“На сьогодні для нас одним із головних пріоритетів є боротьба з корупцією. Ми зосереджуємо увагу на досвіді європейських країн, які свого часу пройшли цей шлях до ЄС, тому що така інформація певним чином відповідає нашим потребам та регіональним особливостям”, - зазначив керівник Держмитслужби Сергій Звягінцев.

Під час зустрічі мова йшла про створення необхідних для нівелювання корупційних ризиків умов проходження служби у митних органах, що включає посилення інституційної спроможності, підвищення мотивації працівників з одного боку, водночас посилення відомчої безпеки та внутрішнього контролю, зменшення людського чинника при прийнятті рішень з іншого.

☝️Окремо зупинилися на важливості розвитку діалогу з неурядовими організаціями, бізнес-спільною та населенням.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про продовження профільних консультацій за підтримки EU4PFM. Також Проєкт забезпечуватиме аналіз поточної ситуації впровадження антикорупційної стратегії Держмитслужби, очікуваним результатом чого стане побудова показників оцінки з вимірюванням ефективності за кожною програмою заходів.

EU Public Finance Management Support Programme for Ukraine

Закарпатська митниця
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар