В Ужгороді учителі фізики змагаються за звання «Учитель року - 2024»

травня 13 / 2024


В Ужгороді учителі фізики змагаються за звання «Учитель року - 2024»

📚🥇🎓Стартував заключний етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024», що триватиме з 12 по 18 травня. Дванадцять фіналістів у номінації «Фізика» змагатимуться в офлайн-режимі на базі Ужгородського наукового ліцею Закарпатської обласної ради. Учасники, насамперед, виконають фізичний експеримент, затим проведуть уроки для ліцеїстів 9-10 класів.
📚Конкурсна комісія оцінюватиме учасників за різними критеріями, зокрема, ефективність викладання та інноваційність підходів до навчання.
🎤Заступник голови обласної ради Василь Дем’янчук, привітав педагогів - учасників конкурсу та наголосив на важливості їхнього внеску у розвиток освіти і науки, побажав учасникам цікавої боротьби та перемоги. Принагідно подякував директорці ліцею Олені Іщенко за ініціативність та організацію проведення чергового всеукраїнського конкурсу у стінах навчального закладу. «На жаль, багато чого Україна втратила через недостатню увагу до цієї природничої науки. Розробки у різних галузях фізики - це те, що зараз важливо відновлювати та удосконалювати. Зокрема новітні технології, які можуть слугувати у справі захисту нашої держави. Тож, нам потрібно прислухатися до науковців і дати пріоритет розвитку цієї галузі», - зазначив посадовець обласної ради.
💼Також вітали учасників: заступник голови ОВА Юрій Гузинець, голова журі Володимир Заболотний - завідувач кафедри фізики і методики навчання фізики, астрономії Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, директорка профільного департаменту ОВА Мар’яна Марусинець, проректор з навчальної роботи ДВНЗ «УжНУ» Олександр Сливка.
☝️Довідково: Всеукраїнський конкурс «Учитель року» було започатковано майже тридцять років тому. Конкурс став платформою для спілкування і педагогічних ініціатив. Переможцям конкурсу присвоюється почесне звання «Заслужений вчитель України».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар