Мобільна соціально-психологічна допомога функціонує на Закарпатті (відео)

травня 12 / 2024

Соціальна працівниця та психологиня – ось ці дві фахівчині та ще водій авто і є мобільна бригада соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. 650 осіб охопили допомогою на Закарпатті за ці два роки роботи мобільної бригади.

З початку 2024 року вже майже півтори сотні, здебільшого це жінки та діти. Найчастіше зустрічають фахівчині психологічне насильство, потім іде фізичне, далі економічне. Соціальна працівниця Маріанна попри молодий вік – має гарний досвід роботи та справжня професіоналка свої справи. Здебільшого поліцейські краю направляють до фахівців мобільної бригади постраждалих від насильства.

Також звертаються і через соціальні служби та служби у справах дітей. Психологічну допомогу надає пані Ксенія. Каже, дуже важливо надати саме першу підтримку наляканій людині. 5 безкоштовних консультацій забезпечує психолог бригади. Цього зазвичай не достатньо для постраждалого. Тому залучають фахівців інших громадських організацій. Ксенія Горбенко каже ,найстрашніше у роботі – стикатися з точкою безсилля.

Також фахівці мобільної бригади забезпечують якісне перенаправлення постраждалої особи від домашнього насильства. Нагадаємо, відповідальність кривдника за вчинення домашнього насильства: адміністративна у вигляді штрафу та кримінальна – це громадські роботи, арешт або позбавлення волі.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар