Відбувся Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи

травня 07 / 2024

Відбувся Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи, а також презентували перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України. Про це інформує Мінцифри.

Для оцінки рівня цифровізації громад розробили перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України, який дозволяє оцінити рівень розвитку інформаційних технологій та доступу до них у громадах.

За результатами дослідженняпершого пілотного Індексу визначили громади, що за 2023 рік показали вагомий цифровий результат.

Приємно, що серед понад 140 лідерів цифрових громад – й Ужгородська міська територіальна громада, яка посіла почесне 4-те місце.

Для вимірювання Індексу використовували наступні показники:
цифрова економіка в ТГ
розвиток цифрових навичок населення
цифрова інфраструктура
цифровізація публічних послуг
цифрова трансформація ОМС.

Пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України впроваджено за сприяння Мінцифри, Фонду Східної Європи в межах швейцарсько-української Програми EGAP та за методологічної підтримки Deloitte.

Під час форуму CDTO OVA та цифрові лідери громади також поспілкувались з представниками уряду, обговорили пріоритетні проекти 2024 року та які цифрові рішення можна ініціювати у своїх громадах та регіонах. Участь у роботі форуму взяв і начальник управління програмного та комп’ютерного забезпечення Ужгородської міської ради Микола Урста.

Учасники саміту взаємодіяли інтерактивно – у групах обговорювали успішні локальні цифрові проекти: проаналізувати результат, обмінювалися думками та ідеями. Менторами груп стали регіональні координатори Програми EGAP та CDTO ОВА. Після обговорення кожна група представила учасникам форуму цифрові кейси, які можна ініціювати на місцевому рівні.

Ужгородська міська рада
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар