Студенти УжНУ отримали можливість протягом двох тижнів стажуватись в Ужгородській міській раді у межах програми “Перший кар'єрний крок "

травня 03 / 2024

Студенти УжНУ отримали можливість протягом двох тижнів стажуватись в Ужгородській міській раді у межах програми “Перший кар'єрний крок ".

З 8 по 19 квітня студенти стажувались у різних підрозділах міської ради: департаменті правового та організаційного забезпечення, відділі з питань запобігання та виявлення корупції, управлінні програмного та комп’ютерного забезпечення, Службі у справах дітей, управлінні державного архітектурно-будівельного контролю, ЦНАПі і т.д. Також студенти ознайомились із роботою системи «Віче», дізнались про порядок проведення сесій, процедуру голосування та отримали нагоду відчути себе депутатами міської ради й навіть обрати міського голову. Всього для участі в програмі було подано 49 заявок, а завершили стажування 33 студентів.



Наприклад, студентки 4 курсу юридичного факультету Неля Біров та Крістіна Марковцій проходили стажування в управлінні державного архітектурно-будівельного контролю. Як зазначають студентки – під керівництвом досвідчених фахівців, їм вдалося побачити процеси пов'язані з контролем у будівництві, ознайомитися із законодавством та нормативно-правовими актами, які регулюють цю сферу. Також дівчата дізнались багато цікавого про об 'єкти будівництва та його етапи. Під час стажування студентки неодноразово виїжджали на об'єкти і мали змогу втілити свої теоретичні знання на практиці.

Студентки 4 курсу факультету історії та міжнародних відносин Анна-Крістіна Деяк та Богдана Данко проходили стажування в управлінні економічного розвитку міста. Дівчата вивчали стратегію розвитку Ужгорода та вносили свої пропозиції щодо його покращення, вивчали нормативні документи та брали участь в заходах, що проводяться цим управлінням.





Привітали стажерів з успішним завершенням програми керівниця служби персоналу та спецроботи міської ради Олена Макара та директорка Центру інновацій та розвитку УжНУ Альона Ушакова-Алмашій.

Ужгородський національний університет висловлює вдячність працівникам міської ради за час присвячений студентам, протягом якого вони освоїли тонкощі роботи відповідних відділів та отримали змогу реалізувати свій потенціал та ініціативність.



За інф. Центру інновацій та розвитку УжНУ

Інформаційно-видавничий центр
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар