Перший заступник голови ОВА провів засідання регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я

квітня 26 / 2024


📍Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький провів перше засідання новоствореної регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я.

👉 Її основне завдання – об’єднати зусилля фахівців для спільної реалізації програми та проводити заходи у сфері громадського здоров'я на регіональному рівні. Насамперед ідеться про протидію поширенню туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, вірусних гепатитів, коронавірусу, ГРВІ, інших інфекційних хвороб та комплексних заходів з імунопрофілактики, а також профілактики неінфекційних захворювань.

Під час засідання затвердили регламент та план роботи Ради на 2024 рік, схвалили Стратегію розвитку імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом проведення імунопрофілактики в Закарпатській області, на період до 2030 року.

💬 «Ефективна система громадського здоров'я – це основа профілактичної медицини. Адже пацієнт, про якого подбав сімейний лікар, який отримав необхідні щеплення, вчасно проходить діагностику, який турбується про своє здоров’я та самопочуття щодня, значно рідше звертається по медичну допомогу», – зауважив Мирослав Білецький.

За його словами, більшість країн Європи обрали саме такий шлях, зосереджуючи увагу на зміцненні здоров’я громад, профілактиці захворювань і міжсекторній взаємодії. Така переорієнтація дозволила країнам ЄС збільшити середню тривалість життя та поліпшити добробут громадян. Україна рухається у тому ж напрямку.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар