Розвиток пластового руху: Цьогоріч пластовому руху виповнюється 112 років (відео)

квітня 14 / 2024



Цьогоріч пластовому руху виповнюється 112 років. Пласт — національна скаутська організація, яка виховує молодь для України. Сьогодні в цьому ціннісному середовищі зростає нове покоління свідомих і сильних українців, яке буде відбудовувати країну після перемоги. Вікова група пластунів стартує від 6 до 11 років. Наразі в Україні нараховується понад 10 тисяч членів Пласту.

З юними пластунами працюють дорослі волонтери, що допомагають опановувати необхідні навички. На сьогодні пластове ком’юніті потребує волонтерів, каже Дмитро Білець.

Щоб створити пластовий осередок, потрібно докласти чимало зусиль: знайти локальний актив, заохотити до волонтерської праці, навчити методам роботи з молоддю, інтегрувати до організації через участь у таборах, мандрівках та інших заходах, а крім того, долучити до підтримки розвитку пластових осередків органи місцевого самоврядування.

Пласт допомагає розвиватися фізично та морально. В основі цього руху лежить дисципліна, навчання роботи у команді та формування особистості. Під час брифінгу наголосили на тому, що до Пласту можна приєднатися в будь-якому віці. Варто лише виявити бажання та прагнути до саморозвитку.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар