Новий Пластовий рік-2021 офіційно відкрили в Ужгороді

вересня 20 / 2021


Розпочали святкування спільною молитвою під час Божественної Літургії у греко-католицькій богословській академії імені Блаженного Теодора Ромжі, після чого перейшли до офіційного відкриття нового Пластового року та відзначення людей, які допомагають пластунам.
На урочистості до пластунів завітали й міський голова Богдан Андріїв, його заступник Василь Гомонай, священнослужителі, громадські діячі, батьки.

Привітав присутніх на святі голова Ужгородського осередку скаутської організації «Пласт» Іштван Удут, подякував благодійникам за підтримку, кожен із яких у різний спосіб долучився та надавав допомогу, зазначив, що пластуни завжди відкриті до співпраці. Побажав пластунам добре провести час, розповів, що у програмі – виставка робіт, які пластуни й пластунки малювали під час табору, презентація фільму, різноманітні ігри та смачна кухня на вогні.

Подяку за допомогу пластовій діяльності, підтримку пластового руху на Закарпатті та з нагоди 100-літнього ювілею Пласту в області вручили, зокрема, й міському голові Богдану Андріїву. Богдан Євстафійович привітав усіх, подякував за те, що ужгородські пластуни підтримують та продовжують традиції Пласту, а це – робота з дітьми та молоддю, виховання патріотичних та свідомих громадян на засадах християнської моралі, повага до сімейних цінностей. Висловив вдячність, що кожного року привозять до України, у тому числі до Ужгорода, благодатний Вифлеємський вогонь, запевнив: у міській раді пластуни завжди матимуть підтримку.
Довідково. Пласт — українська скаутська організація, неполітична та позаконфесійна, метою якої є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді.

Пласт в Україні об’єднує близько 10 тисяч членів різного віку і таким чином є найбільшою скаутською організацією у країні. Протягом року проводить понад 100 виховних таборів різної спеціалізації: спортивні, морські, з повітроплавання, мистецькі, лижні, альпіністичні, археологічні, кінні, екологічні тощо.

На місцевому рівні осередки Пласту постійно реалізують безліч акцій соціально-культурного та виховного спрямування. Окрім України, Пласт офіційно існує у восьми країнах світу: Австралії, Аргентині, Великобританії, Канаді, Німеччині, Польщі, Словаччині та США.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар