Держмитслужба продовжує розширювати мережу спільних пунктів пропуску з країнами ЄС

квітня 10 / 2024

🇪🇺Держмитслужба продовжує розширювати мережу спільних пунктів пропуску з країнами ЄС для поліпшення торговельних відносин

Враховуючи зростання транспортних потоків і збільшення навантаження на існуючі пункти пропуску в західному регіоні, нагальною потребою стало відкриття нових пунктів пропуску, зокрема, і на кордоні з Румунією.

📈Товарообіг між нашими країнами невпинно зростає, наразі Румунія входить у 5-ку серед понад 200 країн, з якими Україна активно веде торговельні відносини. Тому вже під час повномасштабної війни відбулося відкриття пунктів пропуску «Красноїльськ - Вікову де Сус» та «Дяківці - Раковець» на українсько-румунському кордоні.

Зараз же Уряд ухвалив розроблену Державною митною службою України Угоду про відкриття нового пункту пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй», що закладає правові підстави для його майбутнього будівництва.

🤝Переговори між українською та румунською стороною про відкриття пункту пропуску велися не один рік. У зв'язку з тим, що міст у пункті пропуску «Солотвино – Сігету Мармацієй» знаходиться в аварійному стані, новий перехід вирішено відкрити між населеними пунктами Біла Церква та Сігету Мармацієй.

Держмитслужба розробила проект пункту пропуску та знайшла землю для його будівництва. Згідно з Угодою, пункт пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй” використовуватиметься для автомобільного сполучення та вантажно-пасажирських транспортних перевезень.

✅Його відкриття відбудеться після завершення будівництва необхідної інфраструктури, зокрема, мосту. З моменту введення його в експлуатацію, міжнародний пункт пропуску «Солотвино – Сігету Мармацієй» буде використовуватися виключно для пішохідного сполучення.

Така ініціатива сприятиме полегшенню обміну товарами між Україною та Румунією, сприяючи подальшому розвитку і зміцненню дружніх відносин між країнами.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар