В Ужгороді стартувала Всеукраїнська учнівська олімпіада з мови та літератури національних менши

квітня 09 / 2024
В Ужгороді стартувала Всеукраїнська учнівська олімпіада з мови та літератури національних меншин.

🇺🇦🇭🇺🇸🇰🇷🇴 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай сьогодні взяв участь у відкритті Всеукраїнської учнівської олімпіади з мови та літератури національних меншин. На заході також були присутні Надзвичайний та Повноважний посол Румунії в Україні Александр-Віктор Мікула та представники Генеральних консульств Словаччини та Угорщини в Ужгороді.
👌 «Закарпаття – багатонаціональний край, - зазначив Роман Сарай. - Тут споконвіку у мирі та злагоді живуть представники понад 100 національностей. Для нас це - дуже важливо, щоб люди один із одним мирно спілкувалися, ходили один до одного в гості, співали угорські, словацькі чи румунські пісні, відвідували театри чи дивилися фільми мовами національних меншин. У цьому і є сенс дружби між нашими народами, добросусідства, партнерства та взаємодопомоги. У цьому контексті – Всеукраїнська учнівська олімпіада, яка сьогодні стартує в цій залі, це - ще один крок для зміцнення наших взаємовідносин. Приємно, що з кожним роком збільшується кількість учасників цих освітніх змагань, розширюється географія – цього року до закарпатців приєдналися школярі з Чернівців та Одеси».
🤝 Роман Сарай побажав учасникам олімпіади успіхів, гарно проявити себе у цих нелегких випробуваннях, витримки та віри в те, що кожному з них вдасться реалізувати свої мрії у вільній і незалежній Україні!
☝️Олімпіада триватиме до 12 квітня. Участь у ній беруть 32 школярів.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар