У Карпатському біосферному заповіднику продовжуються роботи щодо оновлення інфраструктури

квітня 07 / 2024
У Карпатському біосферному заповіднику продовжуються роботи щодо оновлення інфраструктури.

Як ми уже інформували раніше на території КБЗ здійснюється реалізація українсько-німецького проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», який впроваджується в рамках Німецької Фінансової Кооперації (FC) та фінансується Кредитною Установою для Відбудови (KfW). Сьогодні, до проведення робіт, активно долучилося Франкфуртське зоологічне товариство (ФЗТ), яке тісно афілійовано із зазначеним вище проєктом. Взаємовигідна кооперація, яка триває вже два роки, базується на Меморандумі про взаєморозуміння та співробітництво між ФЗТ та КБЗ, який було укладено 1 березня 2022 року.
Франкфуртське зоологічне товариство – це міжнародна природоохоронна організація зі штаб-квартирою в Німеччині, яка вже більше двох десятиліть підтримує українську природоохоронну діяльність, надаючи технічну та матеріальну допомогу установам природно-заповідного фонду в т.ч. активно ця організація працює в Карпатському регіоні.
Одним із ключових напрямків допомоги ФЗТ є будівництво, ремонт та реконструкція інфраструктури природоохоронних територій, зокрема адміністративних будівель, візит-центрів, постів інспекторів з охорони природи тощо. Будівельні роботи також включають фінансування виготовлення проєктно-кошторисної документації, проходження відповідних технічних висновків, експертиз, супровід оформлення дозвільної документації, а також ведення авторського та технічного нагляду.
У цьому контексті ФЗТ взяло на себе зобов’язання за власні кошти провести ремонт частини споруд на території Центральної садиби Карпатського біосферного заповідника (м. Рахів), які перебувають в аварійному чи передаварійному стані. Наразі ведуться капітальні роботи 3-х будівель, а саме Музею екології гір та історії природокористування, побутового корпусу та корпусу де розміщені офісні приміщення бухгалтерії, ботанічної лабораторії, архів та зал засідань. Тут наразі ведуться роботи з заміни даху, утеплення стін та поновлення фасаду.
У всіх 3-х будівлях ведуться роботи щодо встановлення нових віконних конструкцій.
Важливо зазначити, що усі роботи ведуться з використанням сучасних енергоефективних технологій і матеріалів.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар