Міський голова Богдан Андріїв зустрівся зі спеціальним уповноваженим Президента Французької Республіки

квітня 07 / 2024
Міський голова Богдан Андріїв зустрівся у межах робочого візиту зі спеціальним уповноваженим Президента 🇫🇷 Французької Республіки з питань економічної допомоги та відновлення України П’єром Ельброном.

Найважливіше у цьому візиті – обговорення міжнародної й міжрегіональної співпраці та фінансової підтримки, зокрема, і для нашого міста.

🗣Пан Ельброн розповів, що від сьогодні очікує: отримати інформацію про ситуацію в регіоні та місті, зʼясувати його потреби в сферах фінансів, охорони здоровʼя, інфраструктури, туризму й рекреації.

🗣️Міський голова виокремив важливі аспекти з життя Ужгорода, а саме розповів, наскільки зросла чисельність населення міста у звʼязку з прибуттям за час війни вимушено переселених осіб, а також значної кількості релокованих підприємств. Зазначив він і на проблемі нестачі житла для ВПО, бракові місць у дитячих садочках і школах, але це міська влада намагається поступово вирішувати.

🤝Важливий підсумок зустрічі, у якій взяли участь також керівник служби спеціального уповноваженого Огюстен-Максенс Ронсен, заступник керівника економічного відділу Посольства Франції в Україні Янік Хароніс, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич та її заступниця Вікторія Білас, те, що французькі гості повідомили – сприятимуть в отриманні містами України кредитів на вигідних умовах для вирішення проблем життєдіяльності муніципалітетів.

Завершили візит мініекскурсією для закордонних гостей центральною частиною міста. Французькі дипломати були приємно вражені прогулянкою під нашими сакурами🌸

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар