У Центрі медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям "Діва Марія" ЗОР є можливість щомісячно реабілітувати 60 діток

березня 06 / 2024
🏥💙 У Центрі медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям "Діва Марія" ЗОР є можливість щомісячно реабілітувати 60 діток
💙🏥 Центр працює з дітьми, які потребують особливої підтримки та догляду. У закладі наразі забезпечуються реабілітаційними заходами 35 діток. Тут, зокрема, здійснюється клініко-функціональне обстеження стану пацієнта, визначаються характеристики і тяжкість захворювання, здатність пацієнта переносити вплив відповідних реабілітаційних заходів.
Нещодавно в Центрі за допомогою благодійників відремонтували музичну залу та приміщення дитячих груп, оновили кабінет малих реабілітаційних втручань і ординаторську. Також за кошти обласного бюджету зроблено ремонт приміщень, які слугують житлом для переселених українців.
🔧 Проте окремі потреби Центру й досі залишаються актуальними. Зокрема, ремонту потребують коридори та актова зала. Директор Центру Володимир Бейреш попросив допомоги в заступника голови Закарпатської обласної ради Василя Дем’янчука та керуючої справами обласної ради Мирослави Ливч, які сьогодні відвідали медичний заклад.
👩⚕️ Наразі у Центрі працює 141 фахівець, з яких 28 спеціалізуються на медичній реабілітації, що надають фахові медичні послуги й підтримку дітям та їх батькам у непростий період їхнього життя.
🩺🏥 Задля забезпечення кваліфікованої допомоги пацієнтам в закладі створена мультидисциплінарна команда:
лікар фізичної та реабілітаційної медицини; лікар-невролог дитячий; лікар-педіатр; фізичний терапевт; ерготерапевт; вчитель-логопед; вчитель-дефектолог; практичний психолог.
Фахівцями проводиться оцінка обмеження повсякденного функціонування , складається індивідуальний реабілітаційний план на кожну дитину, відповідно до якого проводиться курс реабілітаційних заходів.
💰 Керівник закладу наголошує, що завдяки фінансовій підтримці міжнародних благодійників та небайдужих закарпатців вдалося придбати та встановити ліфт (на суму 1,5 мільйона гривень), щоб забезпечити безпечний і комфортний доступ для всіх пацієнтів закладу.
🤝 Такі практичні кроки дали можливість закладу законтрактуватися на 5 пакетів із надання медичних послуг Національною службою здоров'я:
- медична реабілітація немовлят, які народилися передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя;
- профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах;
- реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах;
- мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям;
- реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах.
Такі кейси дають змогу заробляти закладу понад 5 млн гривень. Окрім того, Центр отримує додаткову фінансову підтримку від держави для забезпечення найвищого рівня медичної допомоги.
👧👦 Наразі отримувати безкоштовно медичні послуги у Центрі мають можливість діти з усієї України. Визначається також алгоритм лікувальних, реабілітаційних, профілактичних і оздоровчих заходів та склад реабілітаційної команди. Старший вихователь Антоніна Гончарук наголошує, що за потреби проводиться консультування лікарем УЗД, лікарем ортопедом-травматологом дитячим, лікарем урологом, лікарем дерматовенерологом, лікарем психіатром.
👪Спілкуючись із відвідувачами, посадовці облради отримали позитивні враження та відгуки про роботу закладу. Мами розповідають про поліпшений стан діток після занять у Центрі та наявні очевидні зміни щодня. Обласні депутати подякували педагогам та медикам закладу за роботу та запевнили у подальшій підтримці закладу.
☎️ Довідково. У разі потреби: для проходження курсу медичної реабілітації за програмою медичних гарантій НСЗУ батькам необхідно звернутися до сімейного лікаря чи педіатра або лікуючого лікаря (невролога дитячого) для отримання Е-скерування.
Заклад знаходиться за адресою: 89300 м. Свалява вул. Б.Хмельницького,1. Телефони для консультацій і попереднього запису: 380683621957 або (03133)73755.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар