Аграріїв Закарпаття зібрали в Ужгороді - подробиці (відео)

березня 02 / 2024

Аграріїв Закарпаття зібрали в Ужгороді, аби донести, що держава розробила дієвий механізм підтримки сільгоспвиробників. Яка вкрай потрібна, особливо у важкі часи, аби фермери могли ефективно працювати. А проблем багато. 2000 суб’єктів господарювання у агросекторі Закарпаття. Левова частка з них 1436 – це фермери.

Через малоземельність регіону, переважають дрібні та середні сільгоспвиробники, які не можуть конкурувати з великими підприємствами. А під час війни, потребують ще більше підтримки, зокрема і фінансової. В Україні запрацював Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві, як дієвий інструмент, спрямований на підтримку саме дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 га. Аби донести нові можливості фермерам, розгорнули інформаційну кампанію. Позичальники зможуть отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років, та обігові кошти на строк до 3 років, з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 млн грн.

Прогнозують, гарантії Фонду матимуть позитивний вплив на розвиток земельного ринку. Олег Приходько каже, банки матимуть пріоритет співпраці з Фондом, адже тут фінансове забезпечення краще. До прикладу, аграріїв кредитуватиме один з державних банків – Укргазбанк, представництво якого є і на Закарпатті. Організували Інформаційно-освітній захід на тему «Нові можливості для аграріїв з Фондом часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», аби роз’яснити механізм для всіх учасників процесу. Отримати кредит можна у 3 кроки.

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі, якщо ще цього не зробили. Обрати актуальну пропозицію та подати заявку на сайтах банків – партнерів Фонду. Взяти кошти під гарантії Фонду і працювати на благо України.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар