Спортивна база «Закарпаття» є недоступна для інвалідів та військових, які могли б відвідувати дану спортивну базу для оздоровлення та реабілітації

лютого 21 / 2024

На жаль, трапилося те, що не повинно було: Дехто може сказати, що це не на часі, але коли ж, як не зараз?

Дуже прикро, що спортивна база Закарпаття, яка має унікальні термальні джерела, не доступна для людей з інвалідністю. Цей заклад міг би стати зразковим не лише завдяки своїм водам, але й завдяки безбар'єрному середовищу, де люди з ураженням хребта та іншими травмами могли б отримувати оздоровчий та корисний ефект без сторонньої допомоги.

На жаль, з часів свого існування спортивна база майже не змінилася. За цей час не було створено жодних умов, які б відповідали нормам ДБН.

Я, як людина з інвалідністю, з дитинства пересуваюся на візку. Для підтримки здоров'я я час від часу відвідував термальний басейн на цій базі. Проте, щоб потрапити до нього, мені потрібна була допомога друзів, які несли мене на своїх спинах.

Відвідування басейну було одночасно корисним і ризикованим. На слизькій плитці в роздягальні я впав і отримав перелом стегнової кістки зі зміщенням.

Я пишу про це не для того, щоб отримати відшкодування чи грошові виплати. Моя мета – зробити спортивну базу доступною для людей з інвалідністю, які користуються візками, щоб вони могли відвідувати її без сторонньої допомоги.

Я запрошую ГО "Безбар'єрне Закарпаття", СЛІД жити як слід!!, Групу Активної Реабілітації провести аудит доступності спортивної бази Закарпаття.

Це допоможе, в першу чергу, нашим військовим, які могли б відвідувати цю базу для оздоровлення та реабілітації.


Ще у 2018 році я зустрічався з директором спортивної бази, щоб обговорити питання доступності. Я рекомендував збільшити ширину дверних прорізів, встановити підйомник для погрузки та вигрузки з басейну, але, на жаль, нічого не було зроблено.

Прошу звернути увагу:

Закарпатська обласна державна адміністрація
Віктор Микита
Ліга сильних
Mriya v Diyi _ Dream in Action
Tetiana Lomakina
Валерій Сушкевич
Доступно.UA
Fight For Right / Боротьба за права
Олена Зеленська
@актуальное

Йдеться в дописі Александр Бондарь в соціальні мережі Фейсбук.

Коментар іншого відвідувача:

Будучи інвалідом першої групи, я також мав необережність піти до цього басейну. Неприємності розпочалися в роздягальні, де надзвичайно слизька підлога і немає жодних поручнів. Я простояв там не рухаючись біля двох годин, поки жінка не витримала і не вивела мене звідти. Людям з обмеженими можливостями не рекомендую туди ходити. Я вже писав про це раніше, але, мабуть, автор посту не читав (правда, минуло вже 6 чи 7 років).

Павел Гриць.







Категорія : Суспільство


Залишити Коментар