Неврологічний кабінет входить в структурну ланку консультативно-діагностично роботи поліклінічного відділення КНП «Рахівське РЛ»

лютого 18 / 2024

На прийомі лікар невролог вислуховує скарги і опитує пацієнта, проводить візуальний огляд, перевіряє безумовні рефлекси, зір і слух, пальпує певні ділянки тіла. При необхідності, лікар може дати направлення на додаткові дослідження – аналізи, УЗД, КТ, МРТ або надати направлення до суміжних спеціалістів.
Коли слід звернутися до невролога?

Неврологічні захворювання та розлади є досить частими, і ризик їхнього розвитку збільшується з віком. Тож, якщо поважний вік вже не за горами, час відвідати лікаря-невролога з профілактичною метою. На консультацію до невролога сімейний лікар може направити якщо ви скаржитесь на:
- головний біль (особливо раптовий, різкий, наростаючий);
- запаморочення;
- оніміння або поколювання;
- болі в кінцівках, спині, шиї, тілі;
- стріляючі лицьові болі – під час розмови або жування, при дотиках;
- слабкість у м’язах;
- загальне порушення координації рухів;
- порушення зору – двоїння або розмиті контурів предметів і людей, звуження поля зору, появу «острівців» сліпоти;
- неконтрольовані рухи руками або головою, неконтрольоване покашлювання або шморгання носом під час розмови;
- погіршення пам'яті та уваги.
«Вчені встановили, що працівники, які затримуються на роботі або допрацьовують вдома, потрапляють до групи ризику по неврологічних хворобах та хворобах системи кровообігу. Ризик отримати неврологічній діагноз у них зростає до 40%. Тож, якщо ви любите працювати більше, ніж інші, скоріш за все, вам доведеться докладати більше зусиль, щоб вберегти своє здоров’я.
Якщо Ви помітили якійсь із вище перелічених симптомів, Вам потрібно одразу звернутись до невролога і не затягувати з лікуванням. Адже є деякі захворювання, які можуть призвести до ускладнень і навіть повного паралізування.
Прийом в неврологічному кабінеті проводиться по запису через регістратуру поліклінічного відділення КНП «Рахівська РЛ» або онлайн запис через медичну систему medics.ua.
Військовослужбовці та учасники бойових дій обслуговуються позачергово.
Працюємо: понеділок-пʼятниця з 8.00 до 17.00 к.ч.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар