У 2024 році в Закарпатській області планують провести перепис ромського населення

лютого 15 / 2024
📍У 2024 році в Закарпатській області планують провести перепис ромського населення. Ці повні й актуальні статистичні дані допоможуть більш ефективно забезпечувати соціально-правовий захист та інтеграцію ромів у наші громади, зокрема й з урахуванням дії воєнного стану.

➡️ Про це йшлося на засіданні обласної Міжвідомчої робочої групи з питань координації виконання Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві. У заході також узяло участь керівництво департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Роман Молдавчук та Олександр Лях.

💬 «Реалізація етнонаціональної політики – одне з ключових питань у контексті європейської інтеграції України. Для цього потрібно знати ситуацію, яку маємо на зараз, а для подальшої роботи з ромською спільнотою в нас повинна бути чітка взаємодія з органами місцевого самоврядування, представниками громадських та благодійних організацій. Тому плануємо провести виїзні зустрічі в громадах, де проживає велика кількість ромського населення», – зазначив Роман Молдавчук.

За його словами, актуальною залишається підтримка щодо соціального захисту, паспортизації, сфери освіти й охорони здоров’я, працевлаштування, розвитку самобутньої культури ромів тощо. Окремої уваги потребують представники ромської спільноти, які через війну вимушено перемістилися на Закарпаття☝️

✔️ Під час засідання обговорили плани на 2024 рік, реалізацію низки важливих проєктів, а також одноголосно обрали заступника голови обласної Міжвідомчої робочої групи. Ним став заступник керівника ГО «Закарпатське обласне ромське об’єднання «Романі черхень» (Ромська зірка), депутат Ужгородської міської ради Мирослав Горват.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар