Закарпаття та край Височина поглиблюватимуть співпрацю

лютого 10 / 2024

Закарпаття та край Височина поглиблюватимуть співпрацю 🇺🇦🇨🇿

✅ Край Височина й надалі активно допомагатиме Закарпаттю. Про це сьогодні домовились голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та її депутати Андрій Шекета, Михайло Рівіс та Володимир Чубірко під час візиту до Чехії.
✅ Під час зустрічі з гетьманом Вітезславу Шреку делегація презентувала проєкт будівництва в Ужгороді Реабілітаційного центру для військових «4.5.0. Recovery Center» та обговорили можливості щодо подальшої участі краю Височина.
✅ Депутати також побували в Офісі 🚑🚒медично-рятувальної служби краю, де відбувається координація роботи екстреної медичної допомоги, санавіації та пожежних бригад. Тут також діє навчально-рятувальний центр краю Височина, а з 2020 року єдиний в Чехії тренажер для навчання льотчиків-рятувальників.
✅ Також відбулася зустріч із головою Сенату Чехії Мілошем Вистрчилом, який неодноразово висловлювався на підтримку нашої держави, послідовно виступає за надання Україні військової та гуманітарної допомоги. Разом обговорили проблеми української громади в Чехії, інтеграції біженців в чеське суспільство, подолання мовних бар’єрів.
✅ Підсумовуючи зустрічі у краї Височина, голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай зазначив: «Для Закарпаття є важливою підтримка краю Височина. Це нас надихає, додає сил у боротьбі з ворогом і спонукає працювати з подвійною енергією. З підтримкою таких потужних особистостей, як Мілош Вистрчил та Вітезслав Шрек перемога буде за Україною!»


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар