Представники усіх політичних партій Краю Височина Чеської Республіки підтримали будівництво реабілітаційного центру для військових в Ужгороді

серпня 22 / 2023
Представники усіх політичних партій Краю Височина Чеської Республіки підтримали будівництво реабілітаційного центру для військових в Ужгороді

На Закарпаття прибула чисельна (майже 40 осіб) делегація Краю Височина Чеської Республіки на чолі з гетьманом Вітзеславом Шреком. Серед гостей – представники усіх політичних партій регіону, крайового Уряду, а також мер міста Їглава Петро Ришка.

Насамперед відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Масарику та відкриття пам'ятного знаку, присвяченому учасникам антикомуністичної революції 1968 р.

Під час офіційної зустрічі в Закарпатській обласній раді з місцевими депутатами голова Володимир Чубірко, його перший заступник Андрій Шекета, заступник голови ОВА, депутат облради Петро Добромільський та міський голова Ужгорода Богдан Андріїв проінформували чеських політиків про воєнну ситуацію в Україні і області та більш детально зупинилися на викликах, які виникли у зв’язку зі збройною агресією росії.
Одна із важливих потреб – лікування поранених військових, які прибувають у наш край для отримання медичних послуг і реабілітації. Лікарні і госпіталі не справляються з великої кількістю травмованих, тому виникла потреба будівництва додаткового закладу. Новий центр планується відкрити на території міської лікарні, реконструювавши будівлю колишнього пологового будинку, яка належить обласній раді, та звівши додатковий корпус. Кошти на це планується виділити з державного і обласного бюджетів, а також задіяти інвестиції міжнародних партнерів Закарпаття. Взяти участь у проєкті вже погодилися кілька країв Чеської Республіки, основний з яких – Височина.

- Це один із найголовніших наших партнерських регіонів, - повідомив Володимир Чубірко. - Надзвичайно важливо у цей складний період мати близькі відносини із західними сусідами. Разом з гетьманом Вітзеславом Шреком ми були ідеологами у великому перспективному проєкті будівництва реабілітаційного центру для військових в Ужгороді. Чеська сторона дала згоду і вже стартувала у цьому процесі, приєдналося багато Країв, Міністерство закордонних справ ЧР, але, безумовно, спонсорським флагманом є Височина.

Вітзеславу Шреку вдалося переконати своїх колег у Крайовому Уряді та представників усіх політичних партій щодо важливості підтримки будівництва реабілітаційного центру в Ужгороді. Він пояснив, що Україна виборює не тільки свою свободу, а й демократичні цінності всієї Європи, тому чеський народ повинен допомагати героїчним українцям, які мужньо захищають землю, гинуть і отримують важкі поранення.

Сьогодні чеські політики відвідають кілька об’єктів, у яких Височина бере участь як партнер Закарпатської обласної ради. Також вони оглянуть місце будівництва майбутнього центру реабілітації та поділяться досвідом створення подібних медичних закладів у себе на батьківщині.




Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар