В Ужгороді відбулося засідання Загальних зборів ЄОТС ТИСА

лютого 06 / 2024

В Ужгороді відбулося засідання Загальних зборів ЄОТС ТИСА

✍️ «Основне завдання - консолідувати наші зусилля. Україна🇺🇦 та Угорщина🇭🇺 зацікавлені в розвитку двосторонніх відносин, поглибленні транскордонної співпраці та вирішенні нагальних соціальних та економічних проблем», - заявив сьогодні голова Закарпатської обласної ради, співголова Європейського об’єднання територіального співробітництва ТИСА Роман Сарай під час відкриття засідання Загальних зборів ЄОТС ТИСА.
👉 Розгляд проєктів, які можуть бути подані на Програму транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Interreg NEXT «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2021-2027» та визначення перспектив роботи на 2024 рік – питання, які серед іншого розглядали сьогодні, 6 лютого, на Загальних зборах ЄОТС ТИСА.
👉 Перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета детально проаналізував проєкти, їх цілі та пропоновані заходи. Він зазначив: «Наразі триває активний процес підготовки проєктів до подачі на конкурс. Нам було дуже важливо звірити годинники і визначити для себе, які проєкти ми будемо подавати спільно, хто будуть наші партнери, в які напрямки ми вбачаємо пріоритетними. Для нас це – проєкти, пов’язані з екологією та культурою».
💪 Засновники ЄОТС ТИСА обрали також нових членів Спостережної комісії. З української сторони це - колишні спікери Закарпатської обласної ради, депутати Михайло Рівіс та Володимир Чубірко.



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар