Розбудова та розширення мережі пунктів пропуску – важливе питання, над яким триває робота на міжнародній арені, на державному й обласному рівнях

лютого 01 / 2024

За підсумками зустрічі на Закарпатті української та угорської делегацій, що відбулася 29 січня, учасники дійшли порозуміння і домовленостей спільно рухатися, об’єднати зусилля, щоб збільшити пропускну здатність наявних пунктів перетину, а також працювати над відкриттям нових.

Саме тому перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький сьогодні провів нараду з представниками Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області, митниками, прикордонниками, керівниками громад. Обговорили першочергові кроки, які потрібно зробити для запуску процесів на кількох пунктах пропуску.
💬 «Поки триває процес внутрішньодержавних процедур, необхідних для підписання проєкту Угоди між Україною та Угорщиною, маємо все підготувати для початку роботи пункту перетину „Велика Паладь – Нодьгодош“.
Якщо розпочнеться ремонт чи будівництво нового мосту у межах КПП „Чоп (Тиса) – Захонь“, на якому наполягає угорська сторона, мусимо забезпечити альтернативні маршрути, якими зможе рухатися вантажний транспорт. Саме тому вивчаємо кожну можливість, завдяки якій зможемо розширити і збільшити пропускну здатність пунктів перетину „Вилок“, „Дзвінкове“, „Лужанка“», – прокоментував Мирослав Білецький.
👉 Також на нараді йшлося про підготовку документів і всього необхідного для роботи підрядної організації, що зводить міст між Румунією та Україною. Оскільки будівельники можуть розпочати роботи на нашій території вже у березні-квітні, українська сторона повинна створити всі умови для безперервної реалізації проєкту.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар