Депутати Закарпатської та Івано-Франківської обласних рад ділилися досвідом

лютого 01 / 2024

Депутати Закарпатської та Івано-Франківської обласних рад ділилися досвідом

👉 Про шляхи ефективної регіональної та міжнародної співпраці йшлося сьогодні під час зустрічі керівництва та депутатів Закарпатської та Івано-Франківської обласних рад.

🤝 Закарпатські парламентарі ділилися досвідом роботи у транскордонній співпраці, участі у міжнародних програмах та проєктах, а також роботи агенцій регіонального розвитку. Модератор зустрічі - виконуючий повноваження голови Закарпатської обласної ради, Андрій Шекета окреслив алгоритм напрацювання та реалізації ініціатив, навів приклади найбільш успішних кейсів та ефективну співпрацю обласної ради з громадами. Основні фактори:
✍️ Участь у трьох транскордонних програмах Європейського Союзу: Interreg Next «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна», «Україна-Румунія», «Польща-Україна», а також у Дунайській транснаціональній програмі.
✍️ Ефективне функціонування Єврорегіонального об’єднання територіального співробітництва «ТИСА», яке було створене спільно органами місцевого самоврядування Закарпаття та Угорщини. Завдяки цьому дієвому інструменту впроваджується проєкт будівництва сміттєпереробного заводу, який обслуговуватиме 27 громад у Берегівському районі.
✍️ Успішна реалізація великих інфраструктурних проектів та підтримка обласної ради різноманітних ініціатив комунальних підприємств та територіальних громад у залученні іноземних інвестицій.
✍️ Командна робота установ обласної ради: Агенції регіонального розвитку Закарпатської області та Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради.
👌Під час зустрічі куратор проєкту «4.5.0. Recovery Center» Тарас Гайдук презентував гостям проєкт будівництва реабілітаційного центру для військових в Ужгороді, детально зупинившись на умовах, які планується там створити та залученні фінансування.
🤝 У рамках візиту буде презентовано роботу закладу вищої освіти «Академії культури і мистецтв» Закарпатсткої облради у сфері міжнародної діяльності та результати провадження Обласної клінічної лікарні ім. Новака проектів у рамках програми « Угорщина- Словаччина - Румунія-Україна».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар