Обласна рада долучиться до міжнародного проєкту з посилення верховенства права в Україні

січня 31 / 2024
Обласна рада долучиться до міжнародного проєкту з посилення верховенства права в Україні

👉 Проєкт реалізовуватиме Інститут Центральноєвропейської Стратегії. Покликаний він підвищити рівень доброчесності серед службовців та покращити антикорупційну інфраструктуру. Вітали представників делегації – голова облради Роман Сарай та перший заступник голови облради Андрій Шекета, який виступив модератором заходу.
👀 Проєкт триватиме 18 місяців. Відбудуться спільні з ОВА та муніципалітетами публічні заходи, тренінги, зустрічі, а також масштабне соціологічне дослідження.
✍️ Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай вважає, що Україні потрібно посилити роботу із інституційними змінами та усувати причини цього явища. Маємо позитивний приклад, який можемо презентувати в рамках цього проєкту.
«За останні 2 роки до Закарпаття релоковано понад 400 підприємств, - заявив Роман Сарай. - Це стало результатом радикальних змін у ставленні до інвесторів. Цікавимося: чим можемо допомогти? Проблемні питання допомагаємо вирішувати. 👌 Такий підхід – ефективний. Маємо понад 500 мільйонів євро інвестицій в Закарпатську область. Плануємо створити 5 тисяч робочих місць із середньою зарплатою 30 тисяч гривень. І на додачу забезпечимо працівників житлом. Це - наш успішний кейс, яким ми готові ділитися з іншими. Водночас, наша команда готова переймати 🇪🇺 європейський досвід».
✍️ Перший заступник голови Закарпатської обласної ради та ідейний натхненник проєкту Андрій Шекета наголосив на важливості реалізації задуму. «Те, що даний проєкт буде реалізовуватися в Закарпатті однозначно – позитив і дає нашій області додаткові можливості, - відзначив Андрій Шекета. – Переваги вбачаю як у короткій перспективі - наприклад, проведенні грунтовного дослідження чи навчання працівників органів місцевого самоврядування, так і в довгостроковій. Мова йде про підготовлені документи, правила, регламенти, які відповідають європейським🇪🇺. Це дасть нам додаткові можливості при залученні коштів ЄС, фінансуванні різних програм області, тощо».
👉 На зустрічі також були присутні народний депутат та голова Комітету з питань свободи слова Верховної Ради України Ярослав Юрчишин, перший секретар Посольства Королівства Нідерландів в Україні відповідальний за питання євроінтеграції Рой Спекербур, керуюча справами облради Мирослава Ливч, представники виконавчого апарату облради. представники громадських організацій країн-парнерів проєкту.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар