Головне правило – спокійно і коротко надавати достовірну інформацію: як правильно кикликати швидку

січня 29 / 2024
Головне правило – спокійно і коротко надавати достовірну інформацію: як правильно кикликати швидку

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИКЛИКАТИ 🚑ШВИДКУ
‼️Головне правило – спокійно і коротко надавати достовірну інформацію диспетчеру, який відповідає на дзвінок за номером 103.
✅Назвіть прізвище, стать, вік людини, яка потребує невідкладної медичної допомоги. Якщо це незнайома людина, необхідно вказати стать і орієнтовний вік. Також повідомте, хто і з якого номера телефону викликає бригаду ЕМД.
✅ Максимально точно опишіть скарги та стан людини. Якщо знаєте напевне, то вкажіть причину виникнення невідкладного стану. Наприклад: впав із другого поверху; вибух на виробництві тощо.
✅Відповідайте на всі уточнюючі питання диспетчера. Виконуйте всі вказівки диспетчера під час розмови та під час очікування на бригаду.
✅Називайте точну адресу виклику: район, населений пункт, вулицю, номер будинку, квартири, поверх, код домофону і номер під’їзду. Якщо місцезнаходження вулиці або будинку невідомі, необхідно уточнити шляхи під’їзду до адреси або місця випадку та його загальновідомі орієнтири.
✅За можливості забезпечте бригаді ЕМД безперешкодний доступ до пацієнта. Якщо ситуація дозволяє, зустріньте швидку на вулиці, щоб лікарі не витрачали час на пошук квартири.
✅Якщо у вашій оселі є собаки, то їх треба закрити в окремій кімнаті чи вольєрі. Це стосується будь-яких тварин, які можуть ускладнити надання медичної допомоги пацієнту.
✅Підготуйте документи пацієнта, паспорт та медичну документацію. У разі потреби у госпіталізації це необхідно передати медикам лікарні. За умов невідкладного стану значення має кожна хвилина.
‼️ ВАЖЛИВО!
☝️Не можна приховувати ані симптоми, ані іншу суттєву інформацію. Наприклад, якщо до пацієнта з підозрою на інсульт викликають швидку, обов’язково потрібно повідомити про підвищену температуру, якщо вона є. Також не можна перебільшувати наявні симптоми з метою, щоб диспетчер прийняв виклик. Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб тягне за собою накладення штрафу.
📢 А найголовніше, що людина, яка справді потребує екстреної допомоги, може її не дочекатись: усі бригади будуть зайняті.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар