ОВА та міжнародна благодійна організація «Dorcas Ukraine» будуть співпрацювати в напрямку підготовки фасилітаторів груп з ментальної підтримки

січня 23 / 2024

Тренінги проводитимуть для вчителів, фахівців з соціальної роботи, працівників служб у справах дітей та для інших охочих. Навчальні сесії відбудуться в межах проєкту психосоціальної допомоги «MHpss».
Перспективи такої співпраці обговорили Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА, представники «Dorcas Ukraine» й керівники департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Служби у справах дітей обласної військової адміністрації та Обласного центру соціальних служб.
💬 «Зараз у громадах необхідно підготувати якомога більше кваліфікованих наставників-психологів з-поміж місцевих мешканців. Саме такі спеціалісти зможуть найкраще сформувати групи та надати людям необхідну підтримку, адже вони добре розуміють їхні реальні потреби. Важливо охопити увагою не тільки вразливі категорії населення, а й кожного, кому необхідна психосоціальна допомога», – зазначив Петро Добромільський.
✔️ Під час зустрічі команда «Dorcas Ukraine» запевнила, що вона готова надавати психосоціальну підтримку не тільки вимушеним переселенцям, але й закарпатцям.
Проєкт «MHpss» в області реалізовуватимуть щонайменше до кінця 2024 року, повідомила польова менеджерка благодійного фонду «Dorcas Ukraine» Дебора Ріссінг.
💬 «Наша команда від з перших днів повномасштабної війни разом з партнерами з "Неємії" та "Нового початку" надає психосоціальну підтримку для вимушених переселенців у Закарпатській області. Зараз у межах нового проєкту за спеціально розробленою в Нідерландах програмою тренінгів ми хочемо в громадах підготувати фасилітаторів. Спочатку фокусуємо увагу на навчаннях тренерів, котрі згодом на місцях зможуть сформувати групи підтримки та бути там наставниками», – підкреслила Дебора Ріссінг.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар