В Обласному госпіталі ветеранів обговорили подальшу долю військових із важкими пораненнями, які опинилися без дому і рідних

січня 20 / 2024


В Обласному госпіталі ветеранів обговорили подальшу долю військових із важкими пораненнями, які опинилися без дому і рідних

У медзаклад обласної ради, який очолює Вікторія Фущич, завітали представники обласної ради та ОВА з тим, щоб обговорити ситуацію стосовно надання належної допомоги пацієнтам-військовим, які мають важкі поранення, втратили рідних та залишилися без домівки. Серед них - заступник голови облради Василь Дем’янчук, депутатка, голова профільної комісії облради Ольга Олексик, заступниця директора профільного департаменту ОВА Ольга Чемет та ін. Медики насамперед оглянули пацієнтів, попередньо вивчивши історії хвороби, а присутні соціальні працівники визначали потреби для направлення пацієнтів до КУ «Виноградівський геріатричний пансіонат» Закарпатської обласної ради.
Зазначалося, що однією з ключових проблем є відсутність необхідного соціального закладу, який би забезпечував таких військових не лише медичною, а й соціальною допомогою. Депутатка облради Ольга Олексик висловила пропозицію перепрофілювати один із закладів облради на соціальну установу з паліативною функцією, зазначивши, що це дасть змогу вчасно реагувати на такі виклики.
Загалом під час обговорення цієї ситуації посадовці і фахівці наголошували, що наразі важливо визначити не лише юридичні аспекти, але й розробити медичну та соціальну складові допомоги військовим. У цьому контексті важливим є залучення можливостей Національної служби здоров'я України у частині паліативної стаціонарної допомоги.
За підсумками наради сторони вирішили розмістити окремих пацієнтів у геріатричний центр та визначитися найближчим часом з тими, які невідкладно потребують спеціалізованої допомоги. Заступник голови обласної ради Василь Дем’янчук підсумував про необхідність залучення фахівців до розробки дорожньої карти щодо запобігання ситуаціям, у яких опинилися хворі військові з важкими життєвими обставинами.
Відповідальні посадовці профільних структур ОВА запевнили у належній комунікації з вирішення цього вкрай нагального питання.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар