У Свалявській гімназії №1 відкрили унікальний «Клас безпеки»

грудня 25 / 2023


На базі Свалявської гімназії №1 Свалявської міської ради відбулось урочисте відриття «Класу безпеки» за участі заступника міського голови Івана Русина, начальниці відділу освіти Альони Говдош-Куштан, представників поліції та ДСНС, а також військових другого відділу Мукачівського РТЦК та СП.

Зустріли запрошених гостей – учні молодших класів школи патріотичним танцем на композицію Артема Пивоварова «Маніфест». Далі учасників івенту з офіційним перерізанням стрічки запросила до «Класу безпеки» директорка школи Мирослава Левко.

Маленькі учні одягнуті у спеціальну форму рятувальників розповідали вірші, співали пісні та невеличкими сценками говорили про безпеку, якої варто дотримуватись, як в побутових умовах, так і на дорозі під час руху транспорту.

З вітальним словом виступили почесні гості події, які наголосили на важливості створення таких класів та їх доцільність в умовах війни.

«Ви дуже молодці, показали творчий підхід, за що велика подяка колективу гімназії. Оновлений клас має новий вигляд, таким яким на мою думку він і повинен бути. Сучасним, практичним та цікавим», – зазначив головний фахівець Мукачівського РУ ГУДСНС України у Закарпатській області Антон Тарасов.

У кабінеті обладнані зони домедичної допомоги, психологічного розвантаження, ігрова зона для дітей молодшого віку.

До роботи у класі безпеки (з можливістю дистанційного доступу до занять) будуть залучатися педагогічні працівники, фахівці ДСНС України, Національної поліції, медичні працівники, практичні психологи, учасники бойових дій, фахівці з мінної безпеки тощо.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар