Житлове питання для ВПО на 2024 рік (відео)

грудня 18 / 2023


Пошуку житлових рішень для внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік присвятили зустріч дотичних організацій та влади на Закарпатті. Йшлося про корострокові та довгсотрокові перспективи. Адже наразі майже 380 тисяч переселенців перебувають у краї – згідно з даними мобільних операторів. Офіційно зареєстрованих – 172 з гаком тисяч осіб. 30% з них планують залишитися у регіоні. Соціальне житло – один з варіантів виходу з ситуації.

Тут по допомогу звернулися до благодійних фондів різних донорів Європейських інституцій. Також обговорили і інші довгострокові можливості для проживання ВПО. Проте не всі переселенці можуть собі дозволити це.

Тому постало питання залучення органів місцевого самоврядування до вирішення житлового питання. Наразі у краї облаштовано 100 місць тимчасового проживання, де лише 1% ВПО. Вільних в них – півтори тисячі ліжкомісць. А фонд соціального житла у громадах краю тільки формується. Обстежуються будівлі, які можуть бути для цих потреб використані.

Ця зустріч – старт важливої роботи – дискусія, пшук рішень, залучення інвестицій, юридичної практики, інформування ВПО про можливості у 2024 році. Також запланували робочі зустрічі з представниками громад ля ефективної співпарці для вирішення житового питання.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар