Новини Закарпаття

Громадська організація «Проліска» надала допомогу переселенцям у Закарпатті на 8,5 мільйонів гривень






Керівники Закарпатської облради Василь Дем’янчук та Мирослава Ливч разом із представники громадської організації Гуманітарна місія «Проліска» відвідали місце колективного проживання внутрішньо переміщених осіб (МКП ВПО), які переселилися у Закарпаття з прифронтових територій та проживають у студентському гуртожитку Академії культури та мистецтв. Директорка закладу, депутатка облради Наталія Шетеля розповіла, що нині тут проживає 70 ВПО, серед яких – багато хто працює у закладі, а 8 – стали його студентами. Керівниця Академії подякувала представникам гуманітарної місії за надану поміч в організації побуту для переселенців. Після зробленого ремонту на окремих поверхах, у т.ч. й за кошти Чеського краю Височіна, «Проліска» надала усе необхідне для облаштування житлових та кухонних приміщень: меблі, два телевізори, витяжки, холодильники, мікрохвильові печі, мультиварки, м'ясорубки, електрочайники. Крім того, побутову техніку – пральні машини, фени, також були надані господарчі товари – підлогові сушарки, прасувальні дошки, підставки для взуття. Для облаштування інформаційного простору – сучасні меблі, 8 ноутбуків, принтер; для дитячої відпочинкової кімнати – ковролін, дитяча стінка, крісла.
Керівники команди гуманітарного центру «Проліска» - Євген Каплін, Владислава Зомарєва та фахівці гуманітарного центру у місці Ужгород розповіли, що у рамках реалізації проєкту Центр допомагає 17 МКП ВПО, які розташовані на Закарпатті. Більшість з них майже повністю отримали заплановану гуманітарну допомогу для облаштування. Загальна сума наданої допомоги, яку надала «Проліска» в МКП на Закарпатті склала 8,5 мільйонів гривень.
Крім того, гуманітарний центр «Проліски» в Закарпатті надає психологічну підтримку постраждалим від війни та вимушеним переселенцям, а також здійснює соціальний супровід маломобільних ВПО похилого віку та з інвалідністю у відновленні документів, довідок, пенсійних виплат, складанні звернень щодо зруйнованого у ході бойових дій житла та укладання медичної декларації тощо. У рамках проєкту підтримки колективних центрів проживання вимушених переселенців, Гуманітарна місія "Проліска" надає різноманітну допомогу мешканцям понад 170 МКП по 8 регіонах країни.
Посадовці облради обговорили із благодійниками потреби переселенців, що проживають у нашому краї та запропонували шляхи покращення комунікації та співпраці.








Перейти на сайт