Громадська організація «Проліска» надала допомогу переселенцям у Закарпатті на 8,5 мільйонів гривень

грудня 12 / 2023




Керівники Закарпатської облради Василь Дем’янчук та Мирослава Ливч разом із представники громадської організації Гуманітарна місія «Проліска» відвідали місце колективного проживання внутрішньо переміщених осіб (МКП ВПО), які переселилися у Закарпаття з прифронтових територій та проживають у студентському гуртожитку Академії культури та мистецтв. Директорка закладу, депутатка облради Наталія Шетеля розповіла, що нині тут проживає 70 ВПО, серед яких – багато хто працює у закладі, а 8 – стали його студентами. Керівниця Академії подякувала представникам гуманітарної місії за надану поміч в організації побуту для переселенців. Після зробленого ремонту на окремих поверхах, у т.ч. й за кошти Чеського краю Височіна, «Проліска» надала усе необхідне для облаштування житлових та кухонних приміщень: меблі, два телевізори, витяжки, холодильники, мікрохвильові печі, мультиварки, м'ясорубки, електрочайники. Крім того, побутову техніку – пральні машини, фени, також були надані господарчі товари – підлогові сушарки, прасувальні дошки, підставки для взуття. Для облаштування інформаційного простору – сучасні меблі, 8 ноутбуків, принтер; для дитячої відпочинкової кімнати – ковролін, дитяча стінка, крісла.
Керівники команди гуманітарного центру «Проліска» - Євген Каплін, Владислава Зомарєва та фахівці гуманітарного центру у місці Ужгород розповіли, що у рамках реалізації проєкту Центр допомагає 17 МКП ВПО, які розташовані на Закарпатті. Більшість з них майже повністю отримали заплановану гуманітарну допомогу для облаштування. Загальна сума наданої допомоги, яку надала «Проліска» в МКП на Закарпатті склала 8,5 мільйонів гривень.
Крім того, гуманітарний центр «Проліски» в Закарпатті надає психологічну підтримку постраждалим від війни та вимушеним переселенцям, а також здійснює соціальний супровід маломобільних ВПО похилого віку та з інвалідністю у відновленні документів, довідок, пенсійних виплат, складанні звернень щодо зруйнованого у ході бойових дій житла та укладання медичної декларації тощо. У рамках проєкту підтримки колективних центрів проживання вимушених переселенців, Гуманітарна місія "Проліска" надає різноманітну допомогу мешканцям понад 170 МКП по 8 регіонах країни.
Посадовці облради обговорили із благодійниками потреби переселенців, що проживають у нашому краї та запропонували шляхи покращення комунікації та співпраці.








Категорія : Суспільство


Залишити Коментар