На 3-4 гривні у середньому здорожчав хліб (відео)

грудня 10 / 2023



На 3-4 гривні у середньому здорожчав хліб по Україні. Про це повідомляє Соцпортал. Проте йдеться не про всі позиції хліба, а лиш деякі. Причини називають експерти.

Це погіршення погоди, ріст витрат на енергоносії та логістику, зокрема через страйк польських перевізників, бо подорожчало автопальне. Проте закарпатці не відчули здорожчання хліба. Мова про соціальний хліб, доступний для громадян, а не крафтовий, який дорожчий подекуди й удвічі, проте має своїх шанувальників, хоч і в меншості. Таких мініпекарень наразі в Ужгороді -5.

Містяни купують хліб, зазвичай, у спеціалізованих магазинах, супермаркетах та у ларьках, зокрема, і на ринках. 13 субʼєктів господарювання здійснюють виробництво хліба та хлібобулочних виробів наразі в Ужгороді. Основні виробники – кілька місцевих пекарень, однак багато хліба завозять і з інших регіонів. Моніторинг цін в Ужгороді наразі не здійснюється, інформують у міській раді. Загальна тенденція по місту – така: темпи цінового зростання хлібобулочних виробів в цьому році були порівняно не високими.

Останнє подорожчання хлібу першого та вищого гатунку було на початку вересня. Мова про піднялися в середньому на 1 грн. З позитивого, основний постачальник борошна на мініпекарні міста – місцевий. Також завозиться з Львівської, Тернопільської, Черкаської областей. Для супермаркетів – постачають розподільчі центри Києва. Найближчий місяць підняття цін на хліб на Закарпатті не прогнозують, каже Іван Завидняк. А от з початку 2024 року варто очікувати подорожчання хлібо-булочних виробів і у краї, зокрема через підвищення мінімальних заробітніх плат, закладених у бюджеті.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар