В Ужгороді відбувся форум з питань протидії та запобігання насильству в Закарпатській області

грудня 09 / 2023

ахід провели в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».
У роботі форуму взяв участь Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА. Він відзначив, що довгий час питання домашнього насильства та насильства за ознакою статі замовчувалися й не вважалися пріоритетними. Зараз на державному рівні реалізується політика не тільки фактичної протидії цьому явищу, а насамперед його запобіганню.
💬 «В області нині над цим працює команда спеціалістів різних напрямів – соціального, освітнього, медичного, правоохоронного та громадського. Разом ми покращуємо систему підтримки постраждалих від різних видів насильства, – підкреслив Петро Добромільський. – Лише протягом цього року по допомогу звернулося близько 8 тисяч таких людей. Ця цифра збільшилася у порівнянні з минулим роком, однак тенденція до зростання кількості зафіксованих випадків свідчить про те, що люди навіть в умовах війни готові звернутися по допомогу, а не замовчують та не переживають такі випадки самотужки».
За його словами, вибудувати спроможну систему підтримки в регіоні вдалося у взаємодії з обласною поліцією, УВКБ ООН, громадською організацією «Неємія», Фондом ООН у галузі народонаселення, «Sema Ukraine» та іншими. Зараз в області працюють спеціалізовані служби підтримки, притулки, денні центри, кризові кімнати тощо, а фахівці із соціальної роботи і кризові менеджери з партнерських організацій надають безоплатні консультації та необхідну допомогу.
✔️ До регіонального форуму з питань протидії та запобігання насильству долучилося близько 100 учасників. Це представники структурних підрозділів обласної та районних військових адміністрацій, Служби у справах дітей ОВА, Закарпатського обласного центру соціальних служб, правоохоронних органів, міжнародних партнерів, громадських організацій, фахівці з соціальної роботи у громадах області та інші.
Під час заходу вони обговорили проблемні питання та напрямки реалізації програми запобігання та протидії домашньому насильству в Закарпатській області. Йшлося також про шляхи вдосконалення міжвідомчої співпраці та розвитку системи послуг у згаданій сфері. Окрему увагу приділили темі інтеграції дітей вимушених переселенців у місцеві громади, яка дозволить знизити ризики виникнення булінгу в дитячому колективі.
Нагадуємо, особи, які зіткнулися з випадками домашнього та/або гендерно зумовленого насильства, можуть отримати безоплатну консультацію на цілодобовій «гарячій лінії» за номером 15-47🤞
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар