Соціальну акцію «День солідарності з ВІЛ-інфікованими» провели в Ужгороді

грудня 03 / 2023


Соціальну акцію «День солідарності з ВІЛ-інфікованими» для обізнаності громадян про хворобу, яка має прихований перебіг – адже з моменту інфікування до появи перших видимих симптомів може пройти декілька років – організував 1 грудня Ужгородський міський центр соціальних служб спільно із Закарпатським обласним Центром громадського здоров'я.

До акції, яка відбулася на площі Театральній, долучилися також представники обласного Центру громадського здоров'я, священник Православної церкви України отець Сергій, студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ.

Під час соціальної акції роздали 50 швидких оральних тестів, які можна провести самостійно вдома із збереженням конфіденційності.

Керівник міського центру соціальних служб Іван Фленько розповів про акцію, яка має на меті попередити, зокрема, про ризики цієї хвороби та можливість вберегти своє життя та здоров’я.

Після спільної молитви запалили свічки за померлими від цієї недуги, лампадками виклали стрічку, яка є символом боротьби зі СНІДом.


Ужгородський міський центр соціальних служб вдячний партнерам за можливість провести безкоштовне тестування. Додатково повідомляємо, що у випадку необхідності громадяни можуть додатково замовити тести за телефоном 0 800 332 804 або на сайті test-vdoma.com.ua.

Із питань ВІЛ/СНІД можна звертатися до обласного Центру громадського здоров’я (0312) 617 647 та Ужгородського міського центру соціальних служб — 050 055 3004.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар