Українська громада в Угорщині та гості із Закарпаття вшанували в Будапешті дев'яності роковини Голодомору

листопада 24 / 2023

Українська громада в Угорщині та гості із Закарпаття вшанували в Будапешті дев'яності роковини Голодомору та загиблих внаслідок масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.
До пам’ятника жертвам Голодомору на площі Шандора Петефі поклали вінки, лампадки й колоски пшениці. У поминальному заході на запрошення речниці української національної меншини в парламенті Угорщини Ліліани Грекси взяло участь керівництво департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА – Роман Молдавчук та Олександр Лях.
🙏 Разом із представниками української громади, дипломатами, священнослужителями, студентами й громадськістю хвилиною мовчання та спільною молитвою вони вшанували пам’ять жертв геноциду нашого народу. Також згадали всіх захисників і мирних українців, котрі загинули через повномасштабне вторгнення Росії.
Церемонію вшанування закрили національним духовним гімном «Боже, великий єдиний», який виконали артисти Заслужений академічний Закарпатський народний хор 💙💛
Композицію підспівували всі, хто прийшов сьогодні сюди, щоб віддати шану загиблим. У щирій «Молитві за Україну» просили Всевишнього про перемогу й мир у нашій країні.
📍Після цього в церкві св. Михайла відбулася панахида та меморіальний концерт Закарпатського народного хору, присвячений памʼяті жертв голодоморів-геноцидів і російської агресії проти України.
До поминальних заходів долучилися й представники Закарпатської обласної ради та органів місцевого самоврядування нашого краю.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар