Семінар-практикум «Алгоритм організації інклюзивного освітнього процесу у закладах дошкільної освіти» відбувся напередодні

листопада 24 / 2023

✅Семінар-практикум «Алгоритм організації інклюзивного освітнього процесу у закладах дошкільної освіти» відбувся напередодні на базі Ужгородської початкової школи «Престиж». Про це інформує Управління освіти Ужгородської міської ради.

☝️Учасники, зокрема, обговорили роботу команди психолого-педагогічного супроводу та інформативність висновку Інклюзивно-ресурсного центру, розглянули питання нормативно-правових аспектів організації інклюзивного освітнього процесу у закладах дошкільної освіти. Також складали алгоритм дій щодо організації інклюзивного навчання та індивідуальну програму розвитку дитини з особливими освітніми потребами.

🖇️Під час семінару-практикуму ознайомилися й із елементами гімнастики Цигун у середній інклюзивній групі, яка поєднує плавні рухи з дихальними вправами. Елементи медитації з вихованцями продемонструвала фізінструктор «Престижу» Оксана Чистякова, до дихальних вправ та гімнастики долучилися учасники семінару.

У заході взяли участь заступник начальника управління освіти Ужгородської міськради Марина Пуківська, методист центру з питань методичного забезпечення діяльності закладів освіти Оксана Павлючок-Гогерчак, директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Ірина Кремінська, керівники закладів дошкільної освіти, методисти та відповідальні за організацію інклюзивного навчання.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар