В Ужгороді сьогодні – регіональний форум «Реформування харчування: виклики, досягнення, перспективи»

листопада 16 / 2023


Керівники районних військових адміністрацій, очільники міст, громад, керівники місцевих органів управління освітою обговорювали питання харчування дітей у навчальних закладах.
Від Ужгородської міської ради участь у форумі взяли заступник міського голови Іван Завидняк, начальниця управління освіти міськради Наталія Баранюк та начальниця відділу шкіл та дошкільних закладів управління освіти міськради Олена Габор.
Як відомо, із 2020 року в Україні з ініціативи першої леді країни Олени Зеленської розпочалася реформа шкільного харчування, одна з цілей якого – привчити дітей із раннього віку до здорового харчування.
Як поінформував Іван Завидняк, в Ужгороді працюють 27 шкіл, де навчається 16 558 учнів, багато з яких мають право на пільгове харчування. Впродовж 2022-2023 років в Ужгороді для 12 закладів загальної середньої освіти закупили нове обладнання для їдалень та харчоблоків на понад 765 тисяч гривень, у двох – провели ремонт. Додав, що робота із модернізації їдалень та харчоблоків у міських комунальних закладах освіти триває.
Заступник міністра освіти й науки України Андрій Сташків, який онлайн привітав присутніх на форумі, зазначив, що одна гривня, вкладена в харчування школяра, пізніше повернеться 9 гривнями у сектори промисловості та охорони здоров’я у вигляді податків та зменшення витрат на лікування.
Обговорили на зібранні подальше осучаснення харчоблоків закладів освіти, важливість збалансованого та здорового харчування, питання фінансування та закупівель, кадровий потенціал сфери.



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар